Kankaanpääsali

Sali soveltuu monenlaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Mm. teatteriesityksiin, luentotilaisuuksiin, viihdekonsertteihin sekä klassisen musiikin konsertteihin. Salissa on istumapaikkoja 307. Myös Kankaanpääsalin aulatila on hyödynnettävissä esim. pienimuotoisiin messutapahtumiin, kahvituksiin yms.

Akukon on suunnitellut Kankaanpääsaliin koko esitystekniikan ja akustiikan. Suunnittelun lähtökohtana oli, että näyttämön tulee voida palvella sekä perusopetuskäyttöä että esitystoimintaa.

 

 

ÄÄNENTOISTO

Perusopetusta varten tila on varustettu kuvan ja äänentoistojärjestelmin. Järjestelmiä ohjataan kosketusnäytöllä, jolloin käyttökynnys on suhteellisen matala. Kuvantoistoon on varauduttu tietokoneliitynnöin, Bluraylla ja digiboksilla. Lisäksi tilan koosta johtuen opettajilla on käytettävissä langattomia ja langallisia mikrofoneja.

ERITYISTOIMINTA

Esitystoimintaa varten salissa on laadukas äänen ja kuvantoistojärjestelmä sekä hyvä valaistusjärjestelmä. Äänentoistojärjestelmä koostuu mm. seuraavista kokonaisuuksista:
-Soundcraft Si Performer 2 digitaalinen äänipöytä
-JBL Vertex linjasäteilijä kaiutinjärjestelmä
-Monitorikaiuttimia -AKGn langattomia mikrofoneja
-AKGn, Audiotechnican ja Neumannin mikrofoneja esimerkiksi bänditoimintaa varten
-Esitysten kuvaa ja ääntä voidaan siirtää myös koulun antenniverkkoon
-Heikkokuuloisia varten on induktiosilmukkajärjestelmä. Vaikka järjestelmä itsessään riittää useimpiin konsertteihin ja esityksiin, voidaan äänentoistojärjestelmää tarvittaessa myös laajentaa.

 VALAISTUS

Järjestelmä sisältää mm seuraavaa:
-Valaistuksenohjauspöytä ETC Congo Kid
-ETC Sensor sarjan himmentimiä 96 kpl
-ETCn S4 profiileita
-Par-heittimiä näyttämön värjäämiseen ja efektivalaistukseen
-Led-valaisimia näyttämön värjäämiseen
-Fresnell heittimiä teatterinomaiseen valaistukseen
-Martin Mac 700 sarjan liikkuvia valaisimia
-Savukone Järjestelmällä voidaan tehdä lähestulkoon kaikki tilaan toteutettavat esitykset. Laajentamista varten tilassa on ohjausverkon pisteitä sekä voimavirtaliityntöjä.

MEKANIIKKA

Salin nostotekniikan laitteet mahdollistavat myös pienimuotoisen teatteritoiminnan. Kaikki valoansaat ja näyttämötangot ovat koneellisesti ohjattuja työturvallisuuden vuoksi. Valaisimien ripustusta varten on hankittu valoansaita sekä katsomoon että näyttämölle. Samoin näyttämöllä on lavasteiden ripustamista varten putkia. Näyttämöllä on lisäksi teatteritoimintaa varten verhostot, jotka sisältävät valkoisen ja mustan takaverhon, sivukatteet ja esiripun

AKUSTIIKKA

Salin akustiikka on muunneltava. Tilan jälkikaiuntaa ja puheenselkeyttä voidaan muuttaa yksinkertaisesti kaukosäätimellä. Puhetilaisuuksissa tilalla tulee olla melko lyhyt jälkikaiunta-aika. Tällöin katsomon verhot ajetaan esiin. Akustisissa tilaisuuksissa kuten konserteissa kaikki verhot ajetaan kasaan, jolloin salin jälkikaiunta kasvaa antaen kuulijalle konserttisalimaisemman vaikutelman.

LAVAN KOKO

– Suurin leveys 14,5 m ja korkeus 6,7 m
– Syvyys etureunasta 6,8 m
– Aukon etureunasta 5,8 m
– Aukon leveys 10 m, korkeus 5,3 m
– Lavan lisäosat: 3,7 m, etureuna 2,45 m, syvyys seinästä 3,5 m, jotka ovat purettavissa nopeasti.
– Sähköinen esirippu, musta
– Lavan etureunasta 3,5 m päässä sähköisesti laskettava valkokangas, jonka leveys on n. 8,5 m.
– Musta sekä valkoinen käsikäyttöinen taustaverho
– 5 liikutettavaa mustaa sivuverhoa kummallakin puolella lavaa.

SALI

Istumapaikkoja 307
Etäisyys näyttämöportaan etureunasta ensimmäiseen
kiinteään penkkiriviin n. 2,6 m (istuin ylhäällä)